12 Σεπ 2010

Ρόδος, πρόταση για το Ευρωπαϊκό Ομαδικό Κύπελλο στο σκάκι του 2012.

"Ρόδος με τη «εξαιρετική - σπουδαία» πρόταση για το Ευρωπαϊκό Ομαδικό Κύπελλο στο σκάκι του 2012".
Έτσι χαρακτηρίστηκε από το διεθνώς γνωστό σκακιστικό δικτυακό χώρο chessdom, αλλά και από στελέχη της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας η υποψηφιότητα για την διεκδίκηση της μεγάλης αυτής διοργάνωση που ευελπιστούμε να γίνει στον τόπο μας.
Συνεχίζοντας στο ίδιο δημοσίευμα : " Πέντε αστέρων όροι για ένα κορυφαίο γεγονός σκακιού. Ακριβώς μερικές ημέρες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Ομαδικού Κυπέλλου του 2010, μια «μοναδική» πρόταση για το Ευρωπαϊκό Ομαδικό Κύπελλο του 2012 προέρχεται από τη Ρόδο, την Ελλάδα. Η Ρόδος είναι ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς στην Ευρώπη ...." (όλο το άρθρο στα αγγλικά)


Η δήλωση της υποψηφιότητας για την Ρόδο κατατέθηκε στις αρχές του Σεπτέμβρη με κορμό την υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακή υποδομή σε υπηρεσίες κλίνες και συνεδριακούς χώρους προτείνοντας τα Rodos Palas και Capsis Hotel ως κύριους χώρους διεξαγωγής των αγώνων.
Η συμμετοχή αναμένεται να είναι υψηλή με 82 εθνικές ομάδες (64 ανδρών και 18 γυναικών με 600 σκακιστές περίπου όπου θα ανταγωνιστούν σε πολύ υψηλό επίπεδο για 11 ημέρες και την ανάδειξη τόσο της Ευρωπαϊκής κυπελλούχου ομάδας ανδρών όσο και αυτής των γυναικών για το 2012.

Παράλληλα με την διοργάνωση και εφόσον τελικά γίνει η ανάθεση, θα διεξαχθεί διεθνές ατομικό τουρνουά σκάκι με ελεύθερες συμμετοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια διοργάνωση είχε ανατεθεί στη χώρα μας και το 2008, όπου τότε είχε διεξαχθεί στην Χαλκιδική.

Εκτός της υποψηφιότητα της Ρόδου (Ελλάδα) έχουν κατατεθεί ακόμα τέσσερις μεταξύ αυτών της Ατάλιας-Κεμέρ-Κουδού (Τουρκία), Εϊλάτ (Ισραήλ), Ριέκα (Κροατία) και Τμπίλισι (Γεωργία).

Ο σκακιστικός κόσμος της Ρόδου και όχι μόνο, αναμένουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας για τον καθορισμό του διοργανωτή, ελπίζοντας μετά τα τόσο θετικά σχόλια να ακολουθήσει μια εξίσου θετική προς εμάς απόφαση.

Λοιπές λεπτομέρειες συμμετοχής : Κλικ εδώ
Για την πλήρη πρόταση : Κλικ εδώ (.pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια: